Elijah Fox


Single | Counterintelligence Analyst, FBI (NYC) | Lives in Manhattan, NYC

Elijah Aidan Fox | 04/21/1982 | Born in Hyattsville, Maryland


Elijahin ensihetket alkoivat kamppailulla eloonjäämisestä. Poika ponnahti maailmaan nimittäin keskosena, jonka ennusteet olivat erittäin huonot. Tuoreita vanhempia, Ruby ja John Foxia, valmisteltiin hienovaraisesti varautumaan pahimpaan jo ensimmäisen päivän jälkeen syntymästä, kun alkoi vaikuttaa siltä, etteivät lapsen omat voimavarat riittäisi voittamaan sitä taistelua. Ensimmäiset kuukaudet vietettiinkin tiiviisti sairaalassa tarkkailussa ja jollain ihmeellä siitä rääpäleestä kasvoikin loppujen lopuksi ihan terve ihmisenalku, vaikka kasvu oli luonnollisesti hitaampaa kuin muilla ikätovereilla. Se ei kuitenkaan nakertanut pojan itsetuntoa koskaan. Elijah oli reipas ja elämäniloa säteilevä lapsi, joka löysi aina paikkansa hiekkalaatikolta muiden tenavien joukosta.

Foxien perheeseen kuului entuudestaan jo yksi lapsi, Daniel, joka oli Elijahia neljä vuotta vanhempi. Lapsimäärä ei siitä enää kasvanutkaan, sillä vanhemmat tuumasivat yhdessä, että kahdessa pojassa olisi tarpeeksi työtä molempien käsille. Ruby työskenteli ravintolassa tarjoilijana pitkiä päiviä, kun taas John ajoi ammatikseen kuorma-autoa. Vanhempia ei pitkälle venyvien päivien takia kotona juuri näkynyt muuten kuin aamuisin ja iltaisin, kun pojat olivat kasvaneet tarpeeksi isoiksi huolehtiakseen toisistaan. Perhe tuli aina kohtalaisen hyvin toimeen, vaikka rahaa ei tietenkään yltäkylläisesti ollut. Molemmat lapset pelasivat jalkapalloa nappulaliigassa ja pärjäsivät koulussa kiitettävin arvosanoin. Elijah ja Daniel saivatkin elää siis suhteellisen normaalia lapsuutta vanhempiensa kiireistä huolimatta. Tai ainakin siihen asti, kunnes vanhempien perjantaioluet alkoivat hiljalleen vaihtua väkevämpään tavaraan ja ne perjantai-iltojen juomatavat venähtivät sunnuntaille saakka. Alkoholismi levisi kuin nopeasti etenevä sairaus perheen aikuisissa. Elijah oli kahdeksanvuotias, kun John lähti eräänä maanantaiaamuna töihin umpitunnelissa vielä viikonlopun jäljiltä – eikä isä tullut enää takaisin kotiin. Mies oli ajanut kuorma-autonsa ryttyyn törmättyään ensin vastaantulevaan rekkaan ja suistunut sitten ojaan. Henki oli lähtenyt välittömästi.

Johnin kuolema sai Rubyn oman alkoholiongelman riistäytymään lopullisesti käsistä. Foxien toimeentulo oli jatkuvasti vaakalaudalla, kun perheessä oli enää vain yksi työssäkäyvä aikuinen. Futistreenit saivat Elijahin ja Danielin osalta jäädä – eipä sillä, että kotona olisi muutenkaan ollut enää ketään, joka olisi heitä treeneihin kuskaillut. Koulumenestystä yritettiin epätoivoisesti vielä pitää yllä, vaikka kotona vallitseva ilmapiiri olikin kaikkea muuta kuin optimaalinen kasvavien nuorten oppimistulosten kannalta. Ruby sai lopulta potkut töistään, kun ei pystynyt enää hoitamaan työtehtäviään kunnolla. Täysin tyhjän päälle nainen ei kuitenkaan jäänyt, sillä hän oli alkanut tapailla hiljattain uutta miestä, jonka oli tavannut miehensä kuoleman jälkeen paikallisessa räkälässä. Ruby ja pojat muuttivat pian Paulin luokse, kun perheellä ei ollut enää varaa pitää vanhaa kotia. Uudesta isäpuolesta paljastui poikien epäonneksi huumediileri, jonka bisneksiin Rubykin oli lähtenyt mukaan työpaikkansa menettämisen jälkeen. Viinakin tuntui maistuvan Paulille ihan yhtä hyvin kuin Johnille konsanaan. Omaa isää alkoi pian tulla kuitenkin ikävä, kun Paulin todellinen luonne paljastui. Hän pahoinpiteli lapsia, kun he eivät taipuneet aina isäpuolensa tahtoon. Joskus remmiä tuli ihan pelkästään siitä hyvästä, että Paul oli huonolla tuulella ja halusi purkaa aggressiota johonkin. Elijah häpesi omaa tilannettaan, mutta pyrki kaikesta huolimatta sinnittelemään koulussa entiseen malliin. Daniel sen sijaan otti asiat raskaammin ja ajautui huonoille poluille. Isoveli kietoutui alkoholin turruttaman maailman syleiltäväksi ja alkoi käyttää huumeita 15-vuotiaana, jättäen pian sen jälkeen koulunkin kesken. Paul ja Daniel eivät tulleet ollenkaan toimeen alussakaan, mutta tilanne paheni, kun Daniel jättäytyi pois koulusta.

13-vuotiaana Elijah oli lähdössä normaaliin tapaan koulusta kotiin, kun koulun rehtori pysäytti hänet käytävällä ja vei pojan kansliaansa. Rehtorin työpöydän ympärillä seisoskelivat poliisi, sosiaalityöntekijä ja paikallinen pastori. Elijah aavisteli heti, että jotain oli pahasti pielessä. Shokki oli silti suuri, kun hänelle kerrottiin, mitä kotona oli tapahtunut. Kaikki olivat löytyneet kuolleina – ihan kaikki. Äiti, veli ja isäpuoli. Tapahtumien kulusta oli siinä vaiheessa runsaasti epäselvyyksiä, mutta selvää oli, että kotona syntynyt riita oli saanut hyvin väkivaltaisen lopun. Lopulta tutkinnoissa päädyttiin siihen tulokseen, että Paul oli päätynyt käsirysyyn Danielin kanssa, jonka myötä veli oli saanut surmansa. Sitten Paul oli tapellut Rubyn kanssa, puukottanut tämän kuoliaaksi ja lopulta riistänyt oman henkensä ampumalla itsensä. Naapurit olivat hälyttäneet paikalle poliisit vasta sen laukauksen jälkeen, sillä tappelujen äänet olivat siinä residenssissä arkipäivää. Sen päivän jälkeen Elijah otettiin huostaan ja poika muutti nuorisokotiin. Elijahin oma kivenkova kuori alkoi rakoilla, eikä oman perheen menetystä pystynyt enää sivuuttamaan samalla tavalla, kuin kaikkia muita vastoinkäymisiä aiemmin elämässä. Koulu jäi toissijaiseksi, kun Elijah haki lohtua menetyksiinsä muista nuorista, jotka olivat käyneet vähintäänkin yhtä kivikkoisen polun läpi lyhyen elämänsä aikana. Elijah lipsui isoveljensä tielle ja toivotti päihteet tervetulleeksi elämäänsä, vaikka samalla tiedostikin kaiken pahan saaneen alkunsa juuri niiden takia. Nuorisokodin porukka ei todellakaan elänyt nuhteetonta elämää, vaikka valvonnan alaisina he olivatkin. Elijah löysi siitä yhteisöstä kuitenkin uuden perheensä ja lähti sen touhuihin täysillä mukaan, sillä hän pelkäsi tulevansa hylätyksi ja jäävänsä kokonaan yksin. 15-vuotiaana Elijah ja muutama muu nuori päättivät karata nuorisokodista. He asuivat kaduilla, eikä yhteen paikkaan jääty muutamaa päivää pidemmäksi kiinnijäämisen pelossa. Elämäntapansa he rahoittivat aluksi näpistyksin ja myöhemmin ryöstämällä pieniä kauppoja. Elijah ehti elää kaduilla kahdeksan kuukautta, ennen kuin nuoret saatiin kiinni.

Poliisien kuulusteluissa Elijah kuitenkin yllättyi, kun sapiskan sijasta hänelle tarjottiin sopimusta. Eräs kykyjenetsijä oli kiinnittänyt Elijahin taustoihin huomiota ja havitteli poikaa valtion palvelukseen. Armeijan tehtäviin rekryttiin juuri Elijahin kaltaisia lahjakkaita nuoria, jotka kaipasivat elämälleen jotain oikeaa tarkoitusta. Sopimuksen ehtona oli toki se, että Elijahin olisi palattava takaisin koulunpenkille ja lopetettava hölmöilynsä. Armeija maksaisi koulutuksen ja takaisi uran palveluksessa, jos Elijah pitäisi omasta lupauksestaan kiinni – ja niin hän myös teki. Elijah käänsi kelkkansa ja valmistui high schoolista loistavin arvosanoin, jonka jälkeen hän liittyi Yhdysvaltojen merijalkaväkeen. Merijalkaväessä hän ehti palvella kaksi vuotta, joista yksi vuosi kului Afganistanissa, ennen kuin hän palasi takaisin Amerikkaan aloittaakseen opinnot West Pointin sotilasakatemiassa vuonna 2002. Akatemiasta valmistuttiin hyvällä menestyksellä ja neljän vuoden aikana Elijah kohosi kersantiksi, jonka jälkeen hän osallistui merijalkaväen Rangers-joukkojen pääsytesteihin. Rankan koettelemuksen jälkeen Elijah pääsi eliittijoukkoihin, jonka myötä vuodet 2006-2009 vietettiin Irakissa ja Jemenissä.

Vuonna 2009 Elijah palasi komennukselta takaisin. Hän piti työstään, mutta huomasi kaipaavansa urapolulleen uusia haasteita, eikä nuorella miehellä ollut todellakaan aikomusta jäädä sotimaan ulkomaille koko loppuiäkseen. Elijah pohti vaihtoehtojaan ja päätti lopulta hakea yliopistoon opiskelemaan kansainvälisiä suhteita, täydentääkseen omaa osaamistaan. Painavia suosituksia ei ollut vaikea hankkia ansiokkaan taipaleen jälkeen merijalkaväessä, joten vuonna 2009 Elijah aloitti opiskelut Columbian yliopistossa New Yorkissa. Nelivuotisten opintojen jälkeen miehellä oli lopulta Bachelor-tutkinnon paperit kourassaan vuonna 2013. Samalla Elijahille avautui myös mahdollisuus siirtyä FBI:n palvelukseen, kun häntä kosiskeltiin tiedusteluyksikköön töihin. Intensiivisen koulutusjakson jälkeen työnantajaa vaihdettiin armeijasta liittovaltion poliisiin, ja Elijah aloitti uudet tehtävänsä vuonna 2014 New Yorkissa. Aluksi Elijah työskenteli osana muita tiimejä tiedusteluanalyytikkona, mutta kokemuksen karttuessa hän sai enemmän omaa tilaa ja lopulta mies pääsi johtamaan tutkintoja. Tiedusteluyksikössä Elijahin taustoista on ollut paljon etua, sillä palvelukset merijalkaväessä ja erityisesti ulkomaankomennuksilla ovat antaneet paljon lisäarvoa työlle, jossa FBI hoitaa CIA:n tonttia terrorisminvastaisessa työssä siinä missä CIA:n kädet olivat sidottuina: CIA ei nimittäin saa toimia Yhdysvaltojen maaperällä vastavakoilun toimialueella, vaan se kuuluu FBI:lle.Kovia kokenut Elijah on kaikesta huolimatta onnistunut säilyttämään sen ilkikurisen pilkkeen silmäkulmassaan, josta hänet pienenä poikana tunnettiin. Ekstroverttiluonteena sosiaaliset tilanteet eivät ole koskaan tuottaneet ongelmia. Etenkin lapsena suu kävi kuin moottori ja Elijahilla oli pakkomielteenä olla aina ensimmäisenä äänessä. Iän myötä tahdikkuutta on tullut kohtuullinen määrä lisää, mutta toisinaan hän löytää itsensä provosoimasta muita kanssaihmisiä jatkuvilla löpinöillään. Elijah osaa olla toki myös hiljaa, mutta hän ei erityisemmin siitä nauti. Erityisesti hiljaiset ihmiset saavat miehen uteliaisuuden heräämään, eikä tämä osaa antaa heidän olla omissa oloissaan, vaan heti on kokeiltava kepillä jäätä ja saada nämä mahdollisesti avautumaan – välillä jopa onnistuen siinä. ”Shut the fuck up” on silti varmaan yleisin lausahdus, jota mies kuulee muiden suusta sanottavan. Elijah ei osaa kuitenkaan moisesta pahoittaa omaa mieltänsä, sillä hän on itsekin suorasanainen persoona – tai vittumainen jätkä, miksikä monet häntä kuvailevat. Hän ei turhaan piilottele sitä, mitä mieltä on, vaan antaa ajatustensa kuulua. Herkkänahkaiset persoonat tuntevatkin olonsa Elijahin seurassa varmasti epämukavaksi – varsinkin jos näillä on antaa ollenkaan syytä siihen, että Elijah pääsisi kaivautumaan heidän ihonsa alle. Vaikka Elijahilta puuttuukin välillä ymmärrys omasta tahdikkuudestaan ja hän antaa itsensä ottaa kierroksia melko helposti kaikista itseään turhauttavista asioista, niin samalla miehelle on siunaantunut kultainen taito arvioida muiden ihmisten käyttäytymistä ja ratkoa kovimmatkin pokerinaamat. Häntä ei helpolla saa hämättyä, eikä Elijah perusluonteeltaan muutenkaan ole sellainen, että hän luottaisi ihmisiin erityisen helposti. Useat vuodet merijalkaväessä ovat karaistuttaneet miestä sen verran, että pelisilmää kyllä löytyy.

Elijah on hyvin järjestelmällinen ja määrätietoinen tekijä – eipä hän muuten olisikaan onnistunut kipuamaan nuorisokodista ja kaduilta siihen työtehtävään, missä nyt on. Hän oli jo lapsena hyvä koulussa ja tehokas hahmottamaan suurempia kokonaisuuksia, joten vähä-älyisyydestä miestä ei ole koskaan soimattu. Hänellä on kuitenkin hieman kapinallisen virkaa vielä nuoruusajoiltaan ja Elijah osaa omilla hoksottimillaan nopeasti ymmärtää, että ylin auktoriteetti ei ole aina oikeassa. Usein kuvitellaan, ettei armeijassa moista piirrettä katsota hyvällä, mutta Elijahin tapauksessa kriittinen maailmankatsomus on päinvastoin nostanut hänen pätevyyttään toimia johtajana muihin nähden. Elijah ei koskaan lähtisi sooloilemaan tavalla, joka vaarantaisi kaiken muun, mutta hän antaa epäilyksensä kuulua. Hän ei pelkää sitä, mitä muut hänestä ajattelevat, mikä on piirre, jolla mies on saavuttanutkin lukuisten ihmisten kunnioituksen, vaikka herättäisikin useimmissa ristiriitaisia tunteita.HEIGHT: 185 CM | WEIGHT: 73 KG | EYE COLOR: BLUE | HAIR COLOR: DARK BROWN

Työnsä puolesta Elijah pukeutuu aina siisteihin ja hyvin istuviin vaatteisiin, kuten kaikki muutkin alalla työskentelevät tekevät. Yleensä miehen yltä löytyykin neutraalin värinen kauluspaita ja tumma puku, tai sitten puvuntakkia ja suoria housuja. Vapaa-ajalle pukeudutaan huomattavasti käytännöllisempiä vaatteita suosien, kuten farkkuja ja t-paitaa, vaikka kauluspaitakin eksyy silloin tällöin vapaallakin päälle. Hiukset ovat tummanruskeat ja lyhyiksi leikatut. Kasvoilla on ylähuulen päällä usein tummempaa sänkeä, mutta muuten Elijah ajelee kyllä ylimääräiset partakarvat aamuin pois. Mies on fyysisesti hyvässä ja terveessä kunnossa, kuten työnkuvaan liittyen kuuluukin olla. Lihasmassaa löytyy sopusuhtaisesti ja kuntoa pidetään yllä joka päivä salilla tai lenkkeillen.

» Aloittanut tupakoinnin 14-vuotiaana. Yrittänyt lopettaa vaihtelevalla menestyksellä, välillä onnistuen olemaan jopa kuukausia ilman.
» Juo aina punaviinilasillisen työpäivän päätteeksi. Välillä menee toinenkin, mutta harvemmin juo humalahakuisesti menneisyytensä takia.
» Kiroilee häpeilemättä kuin merimies.
» Pitää kissoista. Haaveilee omasta kissasta, mutta ei ole toistaiseksi raaskinut hankkia moista ollessaan välillä pitkiä aikoja poissa.
» Osaa kohtalaisesti arabiaa, persiaa, ranskaa ja saksaa.
» Taidonnäyte
» Käsipistoolina Glock 23, jota kantaa töissä mukanaan, vaikka viettääkin nykyisin valtaosan työajastaan poissa kentältä.


Pelaajana pisaroi | FC: Rupert Friend | RPG: From New York With Love