Quinn Irons

Quinn Lawrence Irons | 28/05/1988 | Born in New York

Single | Firefighter Lieutenant, FDNY | Lives in Brooklyn, NYC

Kirkkaanpunaiset paloautot ja niiden välkkyvät hätävalot ihastuttavat ja ihmetyttävät jokaista pientä kulkijaa – niin kävi myös Quinnin kohdalla. Pojan suosikkileikkinä oli ehdottomasti palomies, jota jaksettiin leikkiä isoveljen kanssa ikinä kyllästymättä. Lapsuuden haaveammatista tulikin sitten Quinnille ihan oikea ammatti, vaikka vanhemmat kannustivatkin poikaa keksimään jotain vähemmän raskaampaa tulevaisuutensa varalle. Judith ja Mark olivat molemmat kiinteistönvälittäjiä, jotka olisivat toivoneet lastensa jatkavan perheyrityksessä. Isoveli Treykään ei kuitenkaan päätynyt yhtään sen vähempää vaativampaan ammattiin kuin pikkuveljensä, sillä Treystä tuli poliisi. Vanhemmat pohtivatkin välillä hyväntahtoisen piikittelevään sävyyn, mikä niissä pojissa oikein meni pieleen, kun heistä tulikin julkisen alan palvelijoita, vaikka helpompikin tie olisi ollut olemassa.

Lapsuus Ironsien perheessä oli tasaisen onnellista aikaa. Vaikka Quinn ja Trey olivatkin vanhempiensa ainokaiset, niin talosta ei vilinää puuttunut, sillä samassa korttelissa Queensissa asuivat myös serkut ja isovanhemmat. Harrastuksia pojilla oli ja meni, sillä molemmat olivat sen verran vilkasmielisiä, että yhteen juttuun kyllästyttiin helposti. Sitten jossain vaiheessa tuli jääkiekko, joka valloitti veljesten sydämet heti. Koulussa pärjättiin keskivertotasolla. Luokan priimusta Quinnista ei ikinä tullut, koska pulpetin takana istuskellessa mieli samoili usein lätkätreeneissä. Jääkiekkouraakin harkittiin välillä, kunnes New Yorkissa tapahtunut terroristi-isku järkytti koko maailmaa. Quinn oli silloin 11-vuotias, joten päivä muistetaan vieläkin kirkkaasti. Se sai miehenalun entistäkin varmemmaksi siitä, että hän haluaisi tulevaisuudessa tehdä ammatikseen jotain muiden hyväksi. High schoolin jälkeen hakeuduttiinkin sitten collegeen opiskelemaan fire scienceä ja osallistuttiin vapaaehtoistyöhön, joka valmensi palomiesten pääsykokeisiin. 20-vuotiaana koittikin se onnenpäivä, kun Quinn hyväksyttiin koulutukseen ja ura palokunnassa alkoi.

Vaikka ammatin vaativaan luonteeseen oltiinkin osattu varautua hyvin, niin sen todellinen raskaus pääsi lopulta yllättämään jopa Quinnin. Työpäivien venyminen ylityötuntien puolelle oli enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Se ei kuitenkaan nuorta miestä lannistanut, vaan omalta mukavuusalueelta opittiin liikkumaan pois ja siihen maailmaan sopeuduttiin nopeasti. Se on vaatinut henkilökohtaiselta elämältä paljon joustoja, mikä selittääkin osittain sen, mikseivät miehen seurustelusuhteet ole koskaan kestäneet muutamaa kuukautta pidempää. Sinnikkyys ja korkea työmoraali johtivat lopulta kokelasjakson jälkeen vakituiseen työpaikkaan FDNY:ssä. Quinn on vuosien varrella päässyt kokeilemaan kykyjään useissa eri yksiköissä, mutta rescue unittiin päätettiin jämähtää pidemmäksi aikaa. Edelleen kyseisessä pelastustiimissä työskentelevä mies on kirvoittanut uraltaan tähän mennessä myös luutnantin aseman.

Vapaa-ajallaan Quinn puuhastelee edelleen lapsuudenharrastuksensa jääkiekon parissa ja pelaa nykyisin Brooklyn Bobcats -harrastelijajoukkueessa maalivahtina. Myös Trey pelaa joukkueessa hyökkääjän paikalla. Joukkuekaverit ovat miehen tärkeimpiä ystäviä, joiden seurassa lähdetäänkin usein illanviettoon treenien päätteeksi. Trey kommentoi välillä Quinnin juomatapoja paheksuvaan sävyyn, sillä toisella on tapana kiskoa tequilaa kuin teini-ikäisenä konsanaan. Quinn on kuitenkin perustellut kosteat iltansa ”rankat työt, rankat huvit” -mentaliteetilla, johon kellään ei ole sitten ollut loppujen lopuksi mitään sanomista. Ihan kaikkea vapaa-aikaa ei kuitenkaan tärvätä lätkään ja baareissa notkumiseen, vaan mies viettää myös paljon aikaa veljensä perheen kanssa. Quinn rakastaa 4-vuotiasta veljenpoikaansa Tommya valtavasti ja tekeekin parhaansa kyseisen mukulan kummisetänä.

Itsevarma ja oman arvonsa hyvin tunteva Quinn on aina sopeutunut ympäristöönsä mainiosti. Hän ei arkaile ketään ja laukoo mielellään mielipiteitään kaikenlaisista asioista, vaikkei välttämättä tietäisi niistä tuon taivaallista. Kynnysmattoa miehestä ei saa millään, sillä Quinn on persoona, joka ei anna kenenkään jarrutella itseään tai hyppiä silmilleen. Joskus tämä tulkitaan omahyväisyydeksi – mikä saattaakin olla joissain tapauksissa ihan ansaittua, sillä välillä nuorelta mieheltä puuttuu nöyryyden jalo taito. Quinn on monien mielestä ärsyttävä, mutta toisaalta vähintään yhtä monien silmissä hyvä jätkä – aito ja rehellinen, vaikka välillä jalat voisivat olla ehkä vähän enemmän maassa.

Tunteiden lukeminen miehen kasvoilta tuottaa harvemmin vaikeuksia muille ihmisille, sillä hän näyttää ne melko avoimesti. Jos jokin ottaa päähän, niin siitä kyllä kerrotaan kovaan ääneen kaikille asianosaisille. Mies saattaa hermostua nopeasti ja tulisesti, ja kouluaikoina ajauduttiinkin turhan usein käsirysyyn poikien kanssa. Tosipaikan tullen osataan nykyisin pitää pää tarvittaessa myös kylmänä – kiitos stressaavan työn, jonka myötä omien hermojen managerointi on opittu kovemman käden kautta. Toisaalta Quinn leppyy helposti, eikä häntä voi ainakaan pitkävihaiseksi syyttää. Sotakirveet haudataan reilulla kädenpuristuksella ja elämässä mennään eteenpäin, eikä jäädä katkerana miettimään kenestäkään pahaa, ellei siihen ole mitään erityistä syytä. Quinn osaa myös ilmaista arvostuksensa toisia ihmisiä kohtaan silloin, kun kokee sen tarpeelliseksi. Hän pitää ystävät ja perheensä lähellään, ja miehestä saa helposti kaverin. Yksinäisyyttä mielellään vältellään, kuten Quinnin sosiaalisesta luonteesta saattaakin jo päätellä. Sitä miehen ei ole toistaiseksi tarvinnut pelätä, sillä hektinen elämäntapa on pitänyt tämän riittävän kiireisenä.

Vakavia parisuhteita löytyy Quinnin tilastoista pyöreä nolla. Ei sillä, etteikö yritystä olisi ollut. Teininä seurusteltiin ensimmäisen kerran jo 14-vuotiaana, jos sitä nyt seurusteluksi pystyi edes kutsumaan, kun bänät tulivat jo parin viikon jälkeen. Heilat ovat aina pyörineet Quinnin elämän ympyröissä mukana, mutta pisin suhde on tähän mennessä oli neljän kuukauden mittainen, ennen kuin sekin päättyi. Quinn ihastuu helposti ja kovaa, mutta usein se alkuhuuma palaa nopeasti loppuun, eikä jäljelle jää juuri mitään, jonka voimin suhde voisi porskuttaa eteenpäin. Lisäksi ajanpuute tuli kuvioihin sen myötä, kun Quinn aloitti työnsä palomiehenä. Yksikään nainen ei ole jaksanut miehen elämäntyyliä, kun yhteistä aikaa vietetään urheilubaarissa muiden jätkien kanssa tai sitten lätkäkaukalossa.

HEIGHT: 177 CM | WEIGHT: 77 KG | EYE COLOR: BLUE | HAIR COLOR: BROWN

Lihasmassaa luiden ympärille on kertynyt vuosien varrella sekä uravalinnan että jääkiekon ansiosta. Vaikkei rasvaiseen pikaruokaan keskittyneestä ruokavaliosta ja toisinaan reippaasta alkoholinkulutuksesta aina uskoisi, niin Quinn on varsin terveessä kunnossa. Työnkuvaan kuuluu olennaisesti valmiudet suoriutua fyysisesti erittäin haastavista ja raskaistakin tehtävistä, kun pelissä on muiden ihmisten turvallisuus, eikä sitä voida tietenkään riskeerata antamalla itsensä rapistua huonoon kuntoon. Tequilashotit ja pizza jäävätkin ainoiksi paheiksi, jotka mies itselleen suo. Silloinkin pidetään kyllä varmasti huoli siitä, että ne kalorit poltetaan tehokkaasti. Tupakkaa hän ei polta, mitä nyt satunnaisesti pokeri-iltojen yhteydessä saattaa yhden sikarin pistää huuleensa.

» Läheisiin kuuluvat vanhemmat Judith ja Mark, isoveli Trey (-85) ja tämän vaimo Tiffany sekä heidän lapsensa Tommy (-13), jonka kummisetä Quinn on.
» Harrastaa jääkiekkoa ja pelaa Brooklyn Bobcats -nimisessä harrastelijajoukkueessa maalivahtina. Isoveli Trey pelaa samassa joukkueessa hyökkääjänä.
» Poikamiesboksista löytyy PS4-pelikonsoli ja läjä videopelejä. Eniten hakataan kuitenkin änäriä kaveriporukalla.


Pelaajana pisaroi | FC: Jesse Spencer | RPG: From New York With Love