RORY DELANEY

Single | Special Victims Unit Detective, NYPD | Lives in Brooklyn, NYC

Rory Andrew Delaney | 09/09/1983 | Born in New York

New Yorkin keskussairaalassa syntyi eräänä kirpakkaisena syysaamuna opettajapariskunnalle ponteva esikoispoika. Rory oli jo syntymästään helppo lapsi. Vanhempiaan ei terrorisoitu koliikkikohtauksilla, eikä taaperonakaan koettu erityisen hankalaa uhmaikää. Unelmalapsi valloitti vanhempiensa sydämet täysin, aiheuttaen myös ihastusta ja kateutta perheystäväpiireissä asti. Rory oli pitkään Jasminen ja Bradleyn ainoa hemmoteltu silmäterä, kunnes viisi vuotta myöhemmin perheeseen syntyi toinen lapsi, kun hartaasti odotettu Rosie syntyi. Liekö siis sattuman ivaa, kun uudesta tulokkaasta paljastuikin rauhallisen veljensä täydellinen vastakohta. Rosie huusi kuin palosireeni ensihenkäyksellään, eikä rääkymiselle tullut loppua edes kotona. Jasmine ja Bradley saivat kokea vanhemmuuden vaikeammat puolet tyttärensä kautta, siinä missä esikoispoika oli päästänyt nämä suhteellisen helpolla. Myöhemmällä iällä Rosiesta paljastui myös huomattavasti temperamenttisempi tapaus. Ainakaan Rosielta ei luonnetta puutu, kuten vanhemmat tytärtään usein kuvailivat. Aamiaismurot lennätettiin pitkin keittiön seiniä, jos tahto ei mennyt läpi. Ne eroavaisuudet perheen junioreiden välillä saivat kasvatusalan ammattilaisina toimivat vanhemmat joskus hämmennyksen tilaan asti. Rory oli kuin päivä, kun Rosie oli yö. Silti molempia muksuja rakastettiin ja arvostettiin ihan yhtä paljon. Enempää lapsia siihen perheeseen ei jostain kumman syystä kuitenkaan päätetty hankkia. Teini-ikäinen Rosie aiheutti harmaita hiuksia niin vanhemmilleen, kuin isoveljelleenkin, joka viisi vuotta vanhempana otti välillä isompaakin roolia siskonsa kaitsemisesta. Rorylla on kuitenkin aina ollut hyvät välit siskoonsa ja hän on auttanut toisen lukuisia kertoja pulasta. Välillä siskon kolttoset jätettiin kertomatta vanhemmille, että Rosie välttyi rangaistuksilta. Kunhan Roryn annettiin ensin läksyttää ja torua pikkusiskoaan, joka lupasi sitten ripsiään räpsytellen parantaa tapansa.

Rory oli koulussa tasaisen hyvä kaikessa. Suorituspaineet olivat tietysti kovat, kun kotona odotti joka päivä kaksi opettajaa. Poikanen ei kuitenkaan löytänyt mistään kouluaineesta mitään erityistä suosikkiaan. Koulussa käytiin ja läksyt tehtiin aina, koska oli pakko. Rorya kiinnosti enemmänkin välituntien pihaleikit ja koulun jälkeiset aktiviteetit. Partiota harrastettiin pitkälle teini-ikään saakka ja baseballia jatkettiin vielä senkin jälkeen. High schoolin jälkeen mentiin collegeen lukemaan liikuntatieteitä, mutta ammattiurheilijaa tai liikunnanopettajaa Rorysta ei kuitenkaan tullut. Alempi korkeakoulututkinto kädessä huomattiin, ettei se ala tuntunut ihan omalta, vaikka harrastuksena urheilu menikin. Niinpä sitten keksittiin hakea poliisikouluun. Se tuntui kiehtovalta uramahdollisuudelta nuorelle miehelle, jota ei akateeminen tie houkuttanut, mutta toisaalta ei myöskään ihan peruspulliaisten ammatitkaan. Myönnettäköön myös, että rikollisten jahtaaminen uravaihtoehtona tuntui myös juuri sopivalta irtaantumiselta siitä kiltin partiopojan imagosta, joka oli leimannut Rorya koko lapsuuden.

Uravalinta on ainakin tähän päivään asti osoittautunut mieleiseksi. Rory onkin kulkenut jo pitkän matkan NYPD:in leivissä: aluksi aloitettiin poliisikokelaana hyvin tavanomaisissa hommissa, kunnes päästiin kunnolla palkkalistoille. Muutaman vuoden kenttätyön jälkeen Rorylle tarjottiin lisäkoulutusmahdollisuutta ja etsivän paikkaa erikoisyksikössä, joka keskittyy seksuaalirikosten selvittämiseen. Siihen tarjoukseen oli helppo vastata kyllä, sillä Rory huomasi vahvuuksiensa piilevän sosiaalisissa taidoissa – ja sitä vastoin taas murhayksikössä hänestä ei etsivänä olisi juuri erityistä apua, tai se tie olisi ollut huomattavasti kivikkoisempi. Vaikka työssään Rory kohtaa väkisinkin todella synkkiä ja mieltä ahdistavia asioita, niin hänelle on siunaantunut jalo taito erottaa työasiat omasta elämästään, eivätkä ne työpäivän aikana nähdyt asiat vie mieheltä yöunia. Tai jos uhkaavat viedä, niin silloin ne asiat puhutaan halki jonkun kanssa, eikä niiden anneta patoutua omaan sisimpään. Sen ominaisuuden ansiosta hän kai on viihtynytkin niin pitkään työssään ja onnistunut samalla säilyttämään positiivisen elämänasenteensa.

Rorylla on tasainen ja helppo luonne, jota on vaikea inhota. Kohtelias ja äärimmäisen ystävällinen asenne muita ihmisiä kohtaan onnistutaan säilyttämään aina, vaikka erimielisyyksiä tulisikin. Eikä hän tee sitä teeskennelläkseen, vaan on ihan aidosti sellainen, kuin miltä vaikuttaa. Tätä kautta mies on rakentanut itselleen kunnioitusta myös rikollisten silmissä, sillä Rory näkee kaikissa sen inhimillisen puolen, eikä lähde tuomitsemaan ketään sen enempää kuin on tarvetta. Roryn elämänfilosofian mukaan tuomitseminen kuuluukin oikeuslaitoksen käsiin, eikä yksittäisten ihmisten. Silloin joskus, kun mies onnistuu kollegoidensa keskuudessa hankkiutumaan vastakkainasetteluihin, niin ne johtuvat siitä, ettei tämä katso hyvällä joidenkin käyttäytymistä muita ihmisiä kohtaan – oli kyseessä sitten rikollinen tai epäilty sellainen. Joskus miehen ystävällisyys tulkitaan kuitenkin virheellisesti siten, että tämän hyväntahtoisuutta olisi kenen tahansa helppo käyttää hyväksi. Niin ei kuitenkaan ole – Rory on erittäin tarkka huomioidessaan kanssaihmisten käyttäytymistä ja päättelemään niiden tarkoitusperät. Eipä hän kai olisi työssään pärjännytkään, jos miestä pystyisi vetelemään mielivaltaisesti naruista.

Miestä on vaikea saada provosoitumaan juuri mistään. Ainoa asia, josta Roryn saa ihan tosissaan polttamaan hermonsa, on miehen läheisten loukkaaminen tai uhkaaminen. Rory on todella suojelevainen omia ystäviään ja perhettään kohtaan. Samoista syistä hän ei juurikaan pui henkilökohtaisia asioitaan ulkopuolisille, vaikka muuten mies vaikuttaakin avoimelta ja helposti lähestyttävältä ihmiseltä. Roryn asenne omaa lähipiiriään kohtaan tekee toisaalta hänestä myös haavoittuvaisen: mies on sokea läheistensä käyttäytymiselle. Hänelle ei nimittäin tulisi mieleenkään olla epäluuloinen omaa perhettä kohtaan. Siinä määrin Rory ei siis ole täysin manipuloimattomissa. Toistaiseksi tämän piirteen on kuitenkin hoksannut vain Rosie-sisko, joka käyttää toisinaan vieläkin veljensä hyväntahtoisuutta omiin tarkoitusperiinsä hyväksi.

Ihmissuhteissa Rory on todella omistautunut ja valmis tekemään oikeastaan mitä tahansa tärkeimpiensä eteen. Pidempiä seurustelusuhteita miehellä on ollut kaksi. Ensimmäisen tyttöystävän kanssa seurusteltiin 16-vuotiaasta 24-vuotiaaseen saakka, kunnes päätettiin yhteisymmärryksessä erota erilleen kasvamisen takia. Seuraava vakavampi suhde koettiin sitten 25-vuotiaana. Siinä suhteessa päädyttiin kihloihinkin saakka, kunnes sekin päättyi eroon 32-vuotiaana, oikeastaan samasta syystä kuin edellisessäkin suhteessa. Kemiat eivät vain loppujen lopuksi kohdanneet tarpeeksi hyvin. Siitä asti Rory on elänyt taas poikamieselämää. Välillä käydään satunnaisilla deiteillä, mutta mies ei varsinaisesti ole etsinyt aktiivisesti uutta parisuhdetta – tai ainakaan vakavaa sellaista. Rory tiedostaa kuitenkin haluavansa jossain vaiheessa oman perheen ja lapsia, mutta toistaiseksi hän on nauttinut yksinelämisestä oltuaan kahdessa pitkässä parisuhteessa.

HEIGHT: 188 CM | WEIGHT: 75 KG | EYE COLOR: BLUE | HAIR COLOR: BROWN

Kiitos urheiluharrastustensa ja terveellisten elämäntapojensa, Rory on fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa. Vartalo on atleettinen ja sopusuhtaisen lihaksikas, jota myös treenataan päivittäin vähintään juoksulenkin ja käsipainojen nostelun muodossa. Baseball-harrastus on myös omiaan pitämään miehen juoksukunnossa. Rory ei polta tupakkaa, juo paljoa tai syö roskaruokaa kovin usein, joten terveystarkastuksissa miestä kehutaan usein hyvistä kolesteroliarvoista ja tälle povataan myös pitkää ikää. Mies pukeutuu vapaa-ajallaan hyvin käytännönläheisesti, käyttäen paljon farkkuja ja yksinkertaisia t-paitoja tai neuleita. Roryn päältä ei juuri koskaan näe mitään räväkkää väriä. Harmaata sen sijaan löytyy sen kaikissa sävyissä. Töissä käytössä on yleensä siisti bleiseri, kauluspaita ja suorat housut -yhdistelmä.

» Perheeseen kuuluvat vanhemmat Jasmine & Bradley, sekä pikkusisko Rosie (-88)
» Harrastaa baseballia ja pelaa NYPD:n omassa amatöörijoukkueessa syöttäjän paikalla.
» Kantaa asetta töissään mukana, muttei ole koskaan joutunut ampumaan ketään.
» Kuluttaa alkoholia kohtuudella, ei koske väkeviin. Pitää oluesta ja punaviinistä.
» Ei ole koskaan polttanut tupakkaa ja toisinaan ilostuttaa ystäviään saarnaamalla polttamisesta.


Pelaajana pisaroi | FC: Lucas Bryant | RPG: From New York With Love